Size böğürtlen salatası tarifi vereceğim. Çok basit, besleyici ve de lezzetli. Sonbaharda, kışın, yazın sonlarında... yapılabilir. İhtiyacınız olan tek şey bir böğürtlen çalısı ve geniş bir tabak. Böğürtlenden yaprağıyla, meyvesiyle dallar koparıp tabağa koyun. (Üzerindeki süne, karınca ve çekirgeleri ayıklamayın)
Ardından üzerine canlı süne dökün. Veya süne böceği ezmesiyle yapılmış bir macun dökün.
İşte, gayet basit bir tarif. Peki, bu tarif doyurur mu? Ne gibi besin değeri vardır?
Evet; bu tarif C vitamini ve protein, ayrıca karbonhidrat ve şeker (zaten ikisi pratikte aynı şey) bakımından zengindir. Dikkat! Dal ve dikenleri yemeyin;yaprak, böğürtlen ve böcekler yenilebilir kısımlardır. Bir de uğurböceği gibi böcekleri ayıklayın; sadece süne, çekirge (ve benzerleri: cırcırböceği, ağustosböceği vs.) ve karıncalar kalsın.
Ardından üzerine canlı süne dökün. Veya süne böceği ezmesiyle yapılmış bir macun dökün.
İşte, gayet basit bir tarif. Peki, bu tarif doyurur mu? Ne gibi besin değeri vardır?
Evet; bu tarif C vitamini ve protein, ayrıca karbonhidrat ve şeker (zaten ikisi pratikte aynı şey) bakımından zengindir. Dikkat! Dal ve dikenleri yemeyin;yaprak, böğürtlen ve böcekler yenilebilir kısımlardır. Bir de uğurböceği gibi böcekleri ayıklayın; sadece süne, çekirge (ve benzerleri: cırcırböceği, ağustosböceği vs.) ve karıncalar kalsın.
Ben sadece böğürtleni tercih ederim. :)
YanıtlaSil