8 Haziran 2015 Pazartesi

Çay saati 3

Bu kez çeşitli çay tarifleri vereceğim.

Kuşburnu Aromalı Göknar/Çam Çayı

Göknar, çam, selvi ... gibi bitkilerin yaprakları
Kuşburnu
Böğürtlen yaprağı ve bulunabiliyorsa kendisi
Su

Suyun içine yapraklar atılır ve kaynatılmaya başlanır. Daha sonra ısındığında içine kuşburnu ve böğürtlen katılıp ezilir ve karıştırılır. Kaynatılır. Kaynayınca içilir. Tatlandırıcı koymaya gerek yoktur; böğürtlen yaprakları çam çayının tadını yumuşatırken, kuşburnu ve böğürtlenler de şeker görevi görecek.

Kır Çayı

Kurutulmuş papatya çiçekleri
Kurutulmuş altın otu çiçekleri
Civanperçemi dalları (çiçekli) veya kabuğu ya da tohumu (Kurutulmuş-taze fark etmez)

Bunları kaynatın.

İğneli Çay

Çam/göknar iğneleri
Kuru ısırgan otu
Böğürtlen yaprağı ve bulunabiliyorsa kendisi
Bulunabiliyorsa kuşburnu

Kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder