1. Unkurdu, morio kurdu (superworm) ve ağaç kurdu
Un kurdu ve ağaç kurdu; kızartılarak veya canlı olarak yenir. (Çiğ olarak ancak kendiniz öldürdüyseniz yiyin; çünkü bu larvalar öldükten sonra pek çok mikroba yuva oluyor). Morio kurtları da şekerli besinlerle tüketilebilir. Ayrıca un kurtları, yulaf ezmesine de katılabilir.
2. Çekirge (ve benzerleri: Cırcırböceği, ağustosböceği vs.) Pastırması
Baharat ve tuz karışımı içeren bir sosu; çekirgelere sürerek güneşte kurutun. (Bolca tuz ve baharat içersin. Yaban nanesi, dağ kekiği vs.)
3. Çekirge Kurutması
Suda haşladıktan sonra güneşte kurutularak yenilir. (Orta Doğu usulü çekirge tarifidir bu)
4. Marine Edilmiş Çekirge
Listede çekirgeye bu kadar geniş yer ayırmamın sebebi; Dünya'nın bir çok yerinde (Orta Amerika, Orta Doğu, Afrika, Uzakdoğu) yeniliyor olması. Japon usulü çekirge; marine edilerek yenir. Ayrıca Inago diye bir yemek de bu marine çekirgelerden yapılıyormuş.
5. Çekirge Çorbası
Bu da genellikle Afrika'da tüketiliyor. Çekirge çorbası işte.
6. Çekirge Kızartması

Bildiğimiz kızartma. Sadece çekirgeyi kızartıyorsun.
7. Karıncalı Salata
Karıncalar, salataya limon yerine katılabilir.
8. Kurutulmuş, Kızartılmış, Kavrulmuş, Sotelenmiş karınca
Karıncayı bu işlemlerden geçiriyorsun.
9. Karınca Yoğurdu
Karınca yumurtası veya karınca asidi bulunan her hangi bir malzemeyi (örn. yuvalarının etrafındaki kumları) yoğurt mayası olarak kullanabiliyorsunuz.
10. Suakrebi havyarı
Su akrebi, sığ sularda yaşayan avcı bir suda koşan/tahta kurusu çeşidi. Bu böceğin sırtındaki yumurtalar alınıp, havyar niyetine yenilebiliyor.
11. Süne Ezmesi
Sos olarak süne böceği tüketilebilir. (Hele de böğürtlenli bir sosa katılabilir)
12. Süne Tozu
Sadece süne değil, pek çok böcek toz haline getirilip çeşitli gıdalara protein takviyesi olarak katılabilir.
13. Süne yahnisi
Böceğin yahnisi mi olur, demeyin; olur mu olur...
14. Süneli salça
Süne böceğini salça içinde -mesela böğürtlen salçası- kullanılabiliyor.
15. Süne kurutması
Yine kurutma...
16. Canlı/çiğ (ancak kendiniz öldürdüyseniz!) süne
Yenilebilir.
17. Arı
Nasıl tüketildiğini bilmiyorum. Ama bal kurtları (arı larvaları) da diğer kurtçuklar gibi tüketiliyor. Aslında, arı; baharat olarak sebze yemeklerine katılabilir.
18. Tırtıl kurusu
Tuzlu suda haşlanıp güneşte kurutuluyor.
19. Termit
Termit, her şekilde tüketilebilir. Az kızarmışından tut diğer her şeye...
20. Böcek Kebap/Şiş böcek

Şişlerde kızartılmış böcekler.
Tadını merak ediyor ama korkuyorsanız; http://bc.vc/AxXJg6
![]() |
Kızarmış unkurdu. Uzakdoğu'da, özellikle Çin ve Tayland'da bolca bulunan böcek pazarından. Japonya ve Kore'de de böcek satan yerler olsa da pazar halinde değiller; sokak satıcısı kıvamındalar. |
![]() |
Beyaz çikolata kaplı morio kurdu |
![]() |
Meksika usulü çekirge |
3. Çekirge Kurutması
![]() |
Arap usulü çekirge |
4. Marine Edilmiş Çekirge
![]() |
Çin usulü marine edilmiş çekirge |
![]() |
Japon usulü çekirge yemeği "inago" |
![]() |
Afrika usulü çekirge çorbası |
6. Çekirge Kızartması

Bildiğimiz kızartma. Sadece çekirgeyi kızartıyorsun.
7. Karıncalı Salata
![]() |
Karınca yumurtalı salata |
![]() |
Karıncalı salata |
![]() |
Kolombiya usulü kızarmış karınca |
9. Karınca Yoğurdu
Karınca yumurtası veya karınca asidi bulunan her hangi bir malzemeyi (örn. yuvalarının etrafındaki kumları) yoğurt mayası olarak kullanabiliyorsunuz.
10. Suakrebi havyarı
![]() |
Aha Meksika'da bu sırtındaki yumurtaları sıyırıp ekmek arası yiyorlar |
11. Süne Ezmesi
![]() |
Süne böceği |
12. Süne Tozu
Sadece süne değil, pek çok böcek toz haline getirilip çeşitli gıdalara protein takviyesi olarak katılabilir.
13. Süne yahnisi
Böceğin yahnisi mi olur, demeyin; olur mu olur...
14. Süneli salça
Süne böceğini salça içinde -mesela böğürtlen salçası- kullanılabiliyor.
15. Süne kurutması
Yine kurutma...
16. Canlı/çiğ (ancak kendiniz öldürdüyseniz!) süne
Yenilebilir.
17. Arı
Nasıl tüketildiğini bilmiyorum. Ama bal kurtları (arı larvaları) da diğer kurtçuklar gibi tüketiliyor. Aslında, arı; baharat olarak sebze yemeklerine katılabilir.
18. Tırtıl kurusu
![]() |
Afrika usulü tırtıl |
19. Termit
Termit, her şekilde tüketilebilir. Az kızarmışından tut diğer her şeye...
20. Böcek Kebap/Şiş böcek

Şişlerde kızartılmış böcekler.
Tadını merak ediyor ama korkuyorsanız; http://bc.vc/AxXJg6
Delisin sen.
YanıtlaSil