26 Mart 2015 Perşembe

Sushi

Evet, doğada sushi nasıl yapılır? Önce; deniz kenarı sushisi ve kurak alan sushisi tarifi farklıdır.

DENİZ KENARI

Rengi mora yakın ama yine de yeşil bir yosun vardır. İlk önce o yosuna (Nori) ihtiyacınız var. Daha sonra balık, içine katacağınız yeşillik ve pirinç. Pirinç bulamazsanız üzülmeyin; her hangi bir çekirdeği, yulaf ya da çavdar tanelerini sirkede bekleterek de iyi olur. Neyse, sarın işte...



KURAK ALAN

Önce yılan derisi gerek. Daha sonra tadı balığa benzeyen bir şeyler, sirkede bekletilmiş çekirdekler ve yeşillikler. Tamamdır.



SİRKE VE SOYA SOSU TARİFİ DAHA SONRA VERİLECEKTİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder