10 Nisan 2015 Cuma

Çay Saati 2

KEK
Yumurta
Bal
Erimiş tereyağ ya da erimiş iç yağı
Yoğurt
Un ya da yabani yulaf
Kabartma tozu (Yaban yulafı, tartar sosu -tarifi için BK Burgerleri- ve sodalı suyu karıştırıp kurutun ve elekten geçirin.)
Yemiş

Bal ile yumurtayı köpürene kadar çırpalım. Karışımın içine yoğurdu, erimiş tereyağı ilave edip karıştıralım. Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edelim ve karıştıralım. Kek hamurunu tepsiye koyup içinde yemişlerin batmasını sağlayalım. Daha sonra pişirelim. Soğuk yenir.

KISIR
Bulgur (Yapımı: Çavdarı haşlayıp kurutuyoruz. Kuru çavdar ıslatılır ve dövülür. Tekrar kurutulduktan sonra silkeleme/savrulma yöntemi ile kepeklerinden arınır. Daha sonra iyice dövülüp küçültülür ki kısırlık bulgur olsun, pilavlık kalmasın. Yulaftan da yapabiliriz aslında)
Eğrelti filizi
Yabani nane
Salça
Tuz
Baharatlar
Sıvı yağ (Doğada nasıl elde edileceğini bilen bana ulaşsın; yerine ya hiç bir şey ya da erimiş tereyağ/iç yağı kullanın)
Karınca yumurtası ya da başı
Otlar

Bulgur yıkanır, sıcak su katılır ve çekmesi beklenir. Ardından diğer malzemeler eklenip karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder