9 Nisan 2015 Perşembe

Çay Saati


UN KURABİYESİ
Tereyağ veya iç yağı
Sıvı yağ
2 Yumurta
Bal
Yenilebilir tatlı köklerden elde edilmiş beyaz toz (Kendisi nişastadır)
Un ya da yabani yulaf
Kabartma tozu (Yaban yulafı, tartar sosu -tarifi için BK Burgerleri- ve sodalı suyu karıştırıp kurutun ve elekten geçirin.)

Tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp üstüne nişasta, bal, kabartma tozu, yumurtanın birinin beyazını ayırıp karıştırıyoruz. Üzerine un ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak. Hazırlanan hamuru rulo yapıp kesip üst kısımlarına ayırdığımız yumurta beyazını sürüyoruz. Süsleme olarak çeşitli meyve kurusu vs. gibi şeylere yatırıp önceden yakılmış fırında renk alana kadar pişiriyoruz.
MAYONEZLİ SALATA
Yumurta beyazı
Sirke
Otlar
Meyveler
Turşu
Yoğurt

Yumurta beyazını iyice karıştırıp sirke ekleyin. Ardından diğer malzemelerle bu mayonezi karıştırın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder