5 Nisan 2015 Pazar

Doğada Kebap, Köfte ve İskender yapımı

İSKENDER
Yoğurt için:
Süt
Karınca yumurtası ya da karınca yuvası toprağı
Eti:
Kaplumbağa
Sosu:
İç yağı ya da tereyağ
Salça

Önce kaplumbağanın başı, ön ayakları ve arka bacağının tekini kesiyoruz. Son kalan bacaktan tutup kanını akıtıyoruz. Sonra toprağı eşeleyip; kaplumbağayı yarısına kadar gömüyoruz. Ardından üstünü yakacaklarla kaplıyor ve bir - iki saat pişiriyoruz. Sonra kaplumbağayı çıkarıyor; kabuğunu kırıyor ve etini ince ince kesiyoruz. Sonra sos için salça ve yağı aynı kapta eritiyoruz. Yoğut için normal yoğurt yapar gibi ama yoğurt yerine karınca mayası kullanıyoruz. Tabii onu bir önceki geceden yapmak gerekiyor :) Ha, eğer mideniz kaldırırsa kaplumbağanın kanını da sosa katabilirsiniz.

KÖFTE
Yılanı alıyoruz; baş ve kuyruğunu kesiyoruz (Zehirsiz türlerde kuyruğu kesmeye gerek yoktur). Derisini yüzüyor, etini küçük küçük kesiyor ve suyla, yulafla, baharatla vs. karıştırıp yoğuruyoruz; sonra da köfte yapıp pişiriyoruz.

KEBAP

Söyleyecek pek bir şey yok... Kebap işte...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder