1 Nisan 2015 Çarşamba

Doğa Yemeklerinde Özgün Olmak Hakkında

Eğer doğada aradığınız malzemeleri bulamıyorsanız (domates, soğan arıyorsanız zaten bulamazsınız; unutun onu, yok öyle bir doğa) -ki muhtemelen bulamayacaksınız- özgün olun; uydurun. Kimi bitkilerin yabanisi kullanılabilirken; maydanoz ve üzümün yabanisi zehirlidir. Mesela; ketçap tarifi:
http://www.gurmebebek.com/ev-yapimi-ketcap--37837
Soğanı sallayın (boşverin); zeytinyağını sallayın; domates yerine alıç, kuşburnu, kızılcık vs. kızıl yemişler kullanın; sarımsağı sallayın; tuzu anlattım; şeker yerine bal ya da reçine; salça yapımını anlattım.

Eh, öyle işte... Yaratıcılığınızı (Yaratmak Allah'a mahsus) kullanın. Ve doğanın size sunduklarından faydalanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder