4 Nisan 2015 Cumartesi

Yaprak Sarma

Evet, doğada yaprak sarma için ille de üzüm yaprağı şart değil. Şimdi adını hatırlayamadığım lamada mı ne öyle bir bitkiden ve gülhatmi yaprağından yapabilirsiniz.
Labada'ymış. Normalde tarzları şu:
Ama bizim kullanacaklarımız biraz daha küçük; şöyle:
Fotolar okulun arka bahçesinden; Thug Life.

Gülhatmilerin fotoğrafını gösteremiyorum; aha, buldum...
Normalde tarzları bu: http://bc.vc/KUv2jr
Bizim kullanacaklarımız biraz daha küçük ve çiçeksiz.

Tarif; ilk önce yaprakları yumuşaması için haşlıyoruz. Ardından elimizdeki malzemelerle iç yapıyor; sarıyor ve suyla pişiriyoruz.

Özel olarak evde yapacaksanız labada sarması şöyle, Gülhatmi sarması da böyle görünüyor.
Özel tarifler içinse buraya ve şuraya bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder